Időnyerő - Három forgatás is elég'

Roxfort az 1950-es években
 
HomeGy.I.K.CalendarKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Grey's Anatomy - The next doctor generation
Vas. Dec. 04, 2011 12:36 pm by Jade Shazza Greyback

» The Secert Circle
Szomb. Nov. 12, 2011 6:54 pm by Selene Ravenwood

» Staphanie Gold
Szomb. Okt. 08, 2011 4:09 pm by Selene Ravenwood

» A rengeteg széle
Szer. Szept. 21, 2011 5:42 pm by Holly Lea Hudson

» the best deceptions
Vas. Aug. 28, 2011 7:07 pm by Alaricus Carrow

» • • Twilight Diaries
Csüt. Aug. 18, 2011 3:07 pm by Hannah McCartney

» ~ Üres terem ~
Hétf. Aug. 15, 2011 7:27 pm by Wallace Williams

» Mystic Falls-i vámpír legenda
Hétf. Aug. 15, 2011 8:21 am by Vendég

» Barbara Ennvol
Vas. Aug. 14, 2011 3:33 pm by Alexis Cooper

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Hétf. Júl. 18, 2011 6:16 pm-kor volt itt.
Top posters
Celestyna J. Maes
 
Alexis Cooper
 
Lucia Develope
 
Sienna McAllister
 
Charlus Potter
 
Admin
 
Dorea Black
 
Aaron Snow
 
Heather Finnigan
 
Wallace Williams
 

Share | 
 

 Septimus Weasley

Go down 
SzerzőÜzenet
Septimus Weasley
Griffendéles diák
Griffendéles diák
Septimus Weasley

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Jul. 18.

TémanyitásTárgy: Septimus Weasley   Hétf. Júl. 18, 2011 12:09 pm

Septimus Ronald Weasley

Név: Septimus Ronald Weasley (meg még vagy három keresztnevem van megemlékezvén az összes felmenőmről akire akár egy icipicit is hasonlítok)
Becenév: Septimus, Set, Tim, Ron
Kor: 17
Születési dá1tum és hely: 1933. március 9.
Származás:Aranyvér
Iskolai házad: Griffendél
Évfolyamod: Hetedik
Pálcád: Gesztenye fa, 15 hüvelyk, sárkány szívizomhúr
Foglalkozásod: Diák bár titkolt vágyam, hogy én legyek a Griffendél csapat őrzője, csak hát az isten sem a seprűre teremtett.


Édesanyja:Alldyth Gaunts /47/Él/Mondjuk ki kereken utál, és én sem szívlelem őt.
Édesapa:Betelguesse Weasley/49/Él /Rossz és egyre rosszabb lesz
Testvér(ek):Egyke vagyok.
Egyéb hozzátartozó(k):Benjamin Gaunts/85/Él /Újabb tökéletes oka, hogy utáljam a családomat


Hát jó, ha tényleg erre vagy kíváncsi rajtam ne múljon. A Weasley családnak nem mindegyik tagja olyan elragadóan rendes és imádnivaló mint én. Őket inkább a szadista őrült fogalom írja körül meglehetős pontossággal. A Weasley-k utolsó, és tényleg utolsó reménysége voltam én. De mivel Griffes vagyok, minden reményük elúszott, talán még azért fohászkodnak, hogy aranyvérű feleséget válasszak magamnak, ki is néztek nekem egy Black lányt, de én kerek perec visszautasítottam az ajánlatot.
A Gaunts-ok sem túl… barátságos népek a muglikkal szemben, ők is ugyanolyan vérmániások, de ez a család már a kihalás szélén áll, csak a drága és szeretett nagyapám viseli ezt a nevet. Anyámnak volt még három bátyja, de ők meghaltak valami mugli háztartási baleset miatt.
Szóval azt hiszem büszkén kijelenthetem, én vagyok az első Weasley véráruló. Muglikkal és sárvérűekkel közösködöm, kell ennél több?


Hogy milyen is vagyok? Hát ez érdekes kérdés. Olyan- olyan nem is tudom milyen. Bátor vagyok, ez nem vitás, nehéz megijeszteni vagy rám hozni a frászt, de óvatos vagyok ez tény.
Engem inkább az érzelmeim irányítanak semmint a józan eszem, ezt elég sokan megjegyezték már, nem vagyok egy nagy színész, és nem is akarok az lenni. Nem vagyok az a számító fajta, nem játszom másokkal, őszinte, nyílt embernek ismernek a barátaim. Inkább a józan paraszti észre hagyatkozom, semmint a könyvekre.
Mindig ott vagyok, ha bármelyik barátomnak szüksége van rám, mindig kiállok a saját, és mások igaza mellett. Sosem hagyok cserben senkit, még akkor sem, ha ezzel magamnak ártok. Hűséges, megbízható jó barát vagyok, és nekem ennél több nem is kell.
Nem akarok a társaság központja lenni, mégis zajlik körülöttem az élet, mindig történik velem valami, ami aztán beránt a balhék sűrűjébe. Alapvetően nagyon lusta az alaptermészetem, ha tanulni kell akkor csak hatalmas erőfeszítések árán vagyok hajlandó kezembe kapni egy könyvet, és akkor is csak órákon bámulom a betűket. Engem nem lehet sürgetni, mindent a saját tempómban végzek, még akkor is ha ez a tempó egy kicsikét lassú. Nehéz felidegesíteni, inkább csak bosszantanak apróságok, amiknek hangot is adok.
Jó az aranyvér mánia egy egészen minimális szinten engem is megfertőzött, egy leheletnyit talán egoista vagyok, meg egy icuripicurit nagyképű is, de ez csak egészséges önbizalom nem?
Érzéketlen és éretlen figura vagyok, nem hatnak meg az élet apró dolgai, a lányokkal egyenesen kínszenvedés szót értenem.
Hogy mitől félek? Egyértelmű a bezártságtól, a dán dognál nagyobb fenevadaktól..jó őket szimplán utálom, de azért ne másszanak a közelembe ha jót akarnak maguknak. A tömeget sem bírom, az állandó tülekedés, a lökdösődés irtó hamar felidegesít.


Elég magas vagyok szóval nem az a középtermet, hanem tényleg nagyon magas. És ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni. Szóval ha saccolnom kéne, a pontos méretet úgy 192 centi körül lőném be. Izmos testalkat az enyém, sokat sportolok. A hajam, mint az összes Weasley-nek vörös, a szemem meg a Gaunts-ok jó szokása szerint világos kék. Az arcomat szeplők borítják és…igen asszem ennyi. Talán azt megoszthatom a nagyérdeművel, hogy lustaságom a borotvahasználatban is kibontakozik. Értsd: van szakállam, vagy a borosta a minimum.-Neve?
-Septimus.
-Teljes neve?- a kérdés kicsit ingerültnek hangzott, és én ettől őszintén egy egész picike kéjes örömöt tapasztaltam magamban.
- Septimus Ronald Weasley.- válaszoltam egy kanapén ücsörögve. Szorongva pillantottam körbe, itt még soha nem jártam és ha rajtam múlott volna nem is tettem volna be a lábam, még csak az épület 100 méteres körzetébe se, de hát ragaszkodtak hozzá…
-Azért vagyunk itt, hogy a problémáidról csevegjünk, hogy megoszd velem a félelmeidet, és megoldást találjunk a gondjaidra.- megsemmisítő pillantást vetettem az öregre. Megoldást az én problémámra csak a szüleim hirtelen halála vagy eltűnése jelentené.
- Talán kezdjük előlről. Milyen a panasza?- ez a kérdés aztán mindennél hülyébbnek hangzott. Hitetlenül bámultam a fószer kopaszodó fejét. Most komolyan azt akarja, hogy egy órán keresztül dumáljak a panaszaimról? Hát jó…abból úgyis van egy pár.
-A szülei..
-A szüleim aztán tisztában vannak a gondjaimmal!- csattantam fel, és meg sem próbáltam eltitkolni a hangomból sütő gyűlöletet.- Teljesen kikészítenek a vérmániájukkal, a furcsa és bizarr rokonságukkal, meg a szokásaik, egyszerűen kiborító!
- Jól sejtem, hogy valami mélyen gyökeredző konfliktus van maguk között?
Na tessék Einstein gratulálok. Az egész varázsvilág tisztában van a köztünk feszülő mély, és töretlen utálattal.
- Oh hát persze ennyi hiányzik, hogy kitagadjanak a családból, amit igazán nem is bánnék, mert akkor végre megszabadulnék tőlük. Máris vérárulónak bélyegeztek, csak mert nem vagyok hajlandó részt venni az ő hatalom mániás képzelgéseikben. Még hogy én legyek az, aki majd követi a Weasley tradíciókat, és szadizzam az ártalmatlan muglikat? Hülyék ezek?
- És hol kezdődött ez az elenszenv?
- Ez mindig is így volt, nem tudnám konkrét időponthoz kötni. Az első szavam sem anyu vagy apu volt. Ugyan már, a nagyapám vigyázott rám, mugli gyilkos varázslók meséit olvasgatva nekem. Milyen élmény lehetett egy öt éves gyereknek egy komplett és részletesen leírt kínzássorozatot kell végig hallgatnia? Csoda hát ha hónapokig rémálmaim voltak és még bilire sem mertem egyedül ülni?
- Szóval a szülei és a nagyapja bántalmazta?
- Ments isten dehogy! Csak tudja minden alkalmat megragadtam, hogy eltűnjek tőlük, hetente szerveztem szökéseket, de mindig elkaptak. Vigyázni kell az utolsó Weasley-re… anyám képtelen volt több gyereket szülni, miután a második is halva jött világra feladták a próbálkozást. Azt persze megtehették volna, hogy örökbe fogadnak még egy gyereket, de akkor hol maradna a vértisztaság? Ugyan…
- Meséljen kicsit a gyerek koráról. Melyik volt a legszebb élménye?
- Kevés akad. Talán amikor megkaptam a levelem Roxfortba. Akkor úgy éreztem végre kiszabadulhatok, de aztán jött a rokonság. Mind azt sugdosta, hogy mindenképp a Mardekárba kell kerülnöm, és ugye nem akarok szégyent hozni a családomra stb-stb. Már akkor is a saját fejem után mentem, nem estem kétségbe mikor a Süveg a Griffendélbe küldött. Sőt még örültem is neki! Egy újabb dolog amivel bosszanthatom a családomat…
- És milyen volt a kapcsolata a nagyapjával?
- Tudja elég rendhagyó viszonyunk van. Mindketten utáljuk a másikat, és ezt nem is próbáljuk titkolni. Szidjuk egymást szemtől szembe, társaságban, magányosan tök mindegy a szemében áruló vagyok. Csak az menthetett volna meg, ha egy Black lány feleségül vennék, de én azonnal visszautasítottam az ajánlatot. Na ekkor úszott el menthetetlenül az örökségem. Nem mintha bánnám.
- És a szülei? Ők hogy fogadták, hogy Griffendéles lett?
- Pánikba estek. Baglyokkal bombázták az iskolát, hogy azonnal küldjenek át a Mardekárba, ahol szerintük a helyem lenne. Anyám sírógörcsben fetrengett a nagyterem padlóján, apám meg úgy ordított velem mint a sakál. Elég kínos volt, de azóta nem kell a karácsonyt és a húsvétot a család békés körében eltöltenem.
- Milyen a Roxfortban? Hogy érzi magát ott?
- Elég jól. Az első nap éreztem először, hogy családom van. Akkor keveredtem először párbajba tudja, az egyik Griffendéles szobatársam a Potter fiúval intéztük el őket, persze nem pálcával, a végén már verekedtünk, de az volt a legszebb nap az életemben.
- És azóta? Hogy alakul a sora?
- Hát egész jól, van azért pár dolog, amin változtatnék. Például a gyógynövénytant azt eltörölném a tantervből, mert az szánnivalóan borzalmasan megy. Viszont az átváltoztatástanban messze felülmúlom az átlagot. Másodikban, harmadikban és úgy az összes évben megpróbálta bejutni a kviddics csapatba ,de túl ügyetlen voltam.


*különleges képesség: animágus vagyok, kettőt tippelhetsz mivé változom. Nem, nem patkány. Nem, nem is görény. Puma.
*amit mindig magammal hordok: Most előadhatnék egy megható kis sztorit az egyik családi ereklyéről, amit nagyra becsülök de nincs ilyen. A pálcámat és valami édességet hurculászok magammal.


Szokásomhoz híven az egyik sötét sarokban ücsörgök, egyedül. Az emberek messzire kerülnek, mintha nem is tudom valami fertőző betegséget terjesztenék. Ami persze nem igaz, de örülök, hogy a hosszú évszázadok során rájöttem profi módon tudom eregetni magamból a negatív energiát, és az aurám is szinte láthatóan fekete.
Hiába, ha egyszer rendesen leiszom magam szeretek egyedül lenni. Az átlaghoz képest is sokkal kevesebbet beszélek, és csak úgy süt rólam, hogy nem jársz jól, ha ide ülsz, mellém.
Kezemben egy pohár bor,a várthoz képest nem is olyan borzalmas. Sőt, egy idő után már fel sem tűnik az a kesernyés utóíz. A pohár hamarosan kiürül, és már az üveg után nyúlok. Közben figyelmesen szemügyre veszem a belépő vendégeket.
Azonban amikor egy ismeretlen, magas és igen vonzó nő letelepedik hozzám, úgy érzem az istenek is összeesküdtek ellenem- Az egyedüllétemnek lőttek. Mondjuk nekem is feltűnt, hogy menni vámpír és ember megbámulja a hölgyet, de igazából ez sem változtatott a tényen, hogy szeretnék egyedül ülni, ebben a sötét sarokban. Nagyot sóhajtva pillantottam a nőre, és egy újabb pohárral kiöntöttem magamnak.
Najó erőltessük meg magunkat. Csak egy szót kéne kinyögni, de úgy látszik, sosem tudok eleget inni ahhoz, hogy elérjem azt az állapotot, amit egyes kultúrák részegségnek neveznek. Tehát akkor...egy újabb sóhaj. Sajnálom de egyenlőre nem tudok megszólalni. A bor miatt, vagy mert egész egyszerűen nincs meg bennem a kedv, nem tudom. De nem akartam levegőnek nézni a hölgyet. Ha szeretne valamit majd szól ő. Egyenlőre nem érzek magamban elég elszántságot. Ezért le is döntötem még egy pohár bort.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alexis Cooper
Admin/Mardekáros diák
Admin/Mardekáros diák
Alexis Cooper

Hozzászólások száma : 106
Join date : 2011. Jul. 14.
Tartózkodási hely : Roxfort; Mardekár

TémanyitásTárgy: Re: Septimus Weasley   Hétf. Júl. 18, 2011 1:04 pm

Kedves Septimus!
Előtörténetedet Elfogadom!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Igazán szórakoztató és ötletes karakterlapot sikerült készítened!

_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Septimus Weasley
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Időnyerő - Három forgatás is elég' :: Karakterek :: Elfogadott előtörténetek-
Ugrás: