Időnyerő - Három forgatás is elég'

Roxfort az 1950-es években
 
HomeGy.I.K.CalendarKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Grey's Anatomy - The next doctor generation
Vas. Dec. 04, 2011 12:36 pm by Jade Shazza Greyback

» The Secert Circle
Szomb. Nov. 12, 2011 6:54 pm by Selene Ravenwood

» Staphanie Gold
Szomb. Okt. 08, 2011 4:09 pm by Selene Ravenwood

» A rengeteg széle
Szer. Szept. 21, 2011 5:42 pm by Holly Lea Hudson

» the best deceptions
Vas. Aug. 28, 2011 7:07 pm by Alaricus Carrow

» • • Twilight Diaries
Csüt. Aug. 18, 2011 3:07 pm by Hannah McCartney

» ~ Üres terem ~
Hétf. Aug. 15, 2011 7:27 pm by Wallace Williams

» Mystic Falls-i vámpír legenda
Hétf. Aug. 15, 2011 8:21 am by Vendég

» Barbara Ennvol
Vas. Aug. 14, 2011 3:33 pm by Alexis Cooper

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Hétf. Júl. 18, 2011 6:16 pm-kor volt itt.
Top posters
Celestyna J. Maes
 
Alexis Cooper
 
Lucia Develope
 
Sienna McAllister
 
Charlus Potter
 
Admin
 
Dorea Black
 
Aaron Snow
 
Heather Finnigan
 
Wallace Williams
 

Share | 
 

 Albus Dumbledore

Go down 
SzerzőÜzenet
Albus Dumbledore
Professzor
Professzor
Albus Dumbledore

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2011. Jul. 20.

TémanyitásTárgy: Albus Dumbledore   Szer. Júl. 20, 2011 1:41 pm

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

Név: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore
Becenév: Albus, Professzor úr
Kor: 69
Születési dá1tum és hely: 1881. augusztus 9.
Származás: Félvér
Iskolai házad: Régebben a Griffendél volt, de ezt rajtam kívül senki nem mondaná biztosra
Évfolyamod: ---
Pálcád: Bodzafa/13.5 hüvelyk/thesztrál szőr
Foglalkozásod: A Griffendél házvezetője, átváltoztatástan tanár


Édesanyja:Kendra Dumbledore/48/meghalt/az édesanyám volt, jól megvoltunk
Édesapa:Percival Dumbledore/39/meghalt/nem sokra emlékszem, de kellemes pillanatokat éltünk át együtt
Testvér(ek):Aberforth Dumbledore/65/Él /kissé elhidegültünk egymástól, nem sokat beszélünk
Ariana Dumbledore/14/ meghalt/ szerettem a kis húgomat
Egyéb hozzátartozó(k):Honoria néni/89/meghalt/nem igazán ismertem


Apám családjából sokan –sőt még ő maga is- a Roxfort igazgatóinak táborát népesítették. Rengeteg érdekes történetet mesélhetnék az őseimről, azonban erre sem a hely, sem az idő nem lenne alkalmas. Nagyon sok érdekes rokonom van/volt. Ám had térjek át édesanyám családjára. Ők muglik voltak, mindketten egy tejüzemben dolgoztak a napi betevőért roppant izgalmas embernek gondolom őket, annak ellenére, hogy ezt a véleményemet senki nem osztja a családban.
Mint az összes nagy múltú családról a Dumbledore-okról is keringenek rosszindulatú pletykák. Én egyiket sem cáfolom vagy támogatom, az emberek nem ez alapján ítélnek meg.Azt hiszem a legvonzóbb tulajdonságom, hogy képes vagyok megbízni azokban, akiktől mások inkább távol tartanák magukat. Mindenkiről először a jót feltételezem, amit a környezetem igen rossz szemmel néz, ám a „bölcsességemre” alapozva nem szólnak bele ezekbe a döntéseimbe. Saját megítélésem szerint remek humorérzékkel rendelkezem, mindazonáltal kicsit hóbortos és szórakozott vagyok. Ám ha a helyzet megkívánja tudok határozott, sőt félelmetes is lenni. Szeszélyes vagyok, az emberek ritkán sejtik éppen mire gondolok- készülök. Szinte lehetetlen megjósolni milyen is lesz a reakcióm egy-egy szituációra.
Azt hiszem minden nagyképűség nélkül jelenthetem ki, hogy az átlagnál bölcsebb vagyok, és a tudásom is nagyobb, azonban ennél fogva sokkal körültekintőbb is vagyok, hiszen a nagy emberek nagyobbat hibáznak.
Rajongok a kamarazenéért és a kugliért. A mugli és varázsvilág édességeit is kedvelem, kiváltképp a citromport, ám a Mindenízű drazsét nem szeretem, mióta fiatal koromban kifogtam egy hányás ízű darabot. Gyűjtöm a kötött gyapjú zoknikat és a kötésmintákat.


Olyan vagyok, mint bármelyik másik hetvenes évei elején járó férfi. Hosszú őszbe forduló haj és szakáll, félhold alakú szemüveg. Magas és vékony testalkattal rendelkezem. Égszínkék szemem vidáman csillog, ám ha a helyzet úgy kívánja minden érzelmet nélkülöz. Hosszú és igen görbe orrom van- sokan megjegyezték már, olyan mintha két helyen is eltörték volna. Nagyon hosszú és vékony ujjaim vannak és a bal térdem felett van egy átokheg, ami London teljes metróhálózatát ábrázolja.


Én voltam az elsőszülött gyermek, és mint ilyennek előre sejthető volt, hogy igen nehéz életnek nézek elébe. Mágikus képességeim igen fiatalon megmutatkoztak, öt éves koromban például minden nehézség nélkül röptettem körbe az akkor még totyogó öcsémet.
Apám húgunk születésekor hagyta ott a Roxfortot, hogy ő is teljes erejével segítse anyánkat a gyereknevelésben. Mindannyiunkra ugyanannyi figyelmet szenteltek, nem volt kivételezés, kiközösítés, igazán harmonikus gyerekkorom volt, egy darabig.
Ariana is igen tehetséges boszorkány volt, ugyanakkor óvatlan is, egyik délután pár mugli fiatal meglátta a kislányt varázsolni, és meglepetésükben vagy undorukban bántalmazták szegényt. Ezután már nem volt hajlandó többet varázsolni, aminek az eredménye a rendszeres mágiakitörés volt.
Apám megbosszulta az esetet, megölte a három fiút. Percival-t életfogytig Azkabani fogságra ítélték. Sokan meggyanúsították, hogy a túlzott aranyvér mánia vezette erre a szörnyű tettre, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy felesége mugli származású boszorkány volt… Az igazságot egyikünk sem merte bevallani, féltünk, hogy Ariana-t a Mungo-ba zárják, és ezt a családunk már nem bírta volna elviselni. Azt állítottuk, hogy a húgunk kvibli, és ezért nem járhat a Roxfortba.
Ezután Godrick’s Hollow-ba költöztünk, és megkezdtem első évemet a Roxfortban. Iskolai éveim alatt minden fontosabb iskolai díjat elnyertem olyan híres tudósokkal leveleztem, mint Nicholas Flamel, vagy Bathirda Bircsók.
A fejembe szállt a dicsőség azt hiszem. Az évfolyam, sőt merem állítani az egész iskola legtehetségesebbje voltam, nem volt ellenfelem, még szép hogy elteltem a hírnévtől. A R.A.V.A.SZ vizsgáim is mind kitűnőek lettek, és Elphais Doge-al egy világkörüli utat terveztünk.
Ám Ariana egyik rohama megölte édesanyánkat, ezzel elvágva minden lehetőséget az utazásra. Bosszús voltam, de maradnom kellet. Apám már évekkel korábban meghalt, én lettem a család feje, vigyáznom kellett a testvéreimre.
Hamarosan összeismerkedtem Bircsók unokaöccsével, Gellert Grindelwald-al. A legjobb barátom lett, azonos eszméket vallottunk, együtt terveztük a jövőnket, újra reménykedni kezdtem, hogy talán van kiút a csapdámból.
Ariana és Aberfoth sokkal jobban megértették egymást. Nem csoda, ha az öcsém tehetetlen dühében minket okolt a húgunk állapotának romlásáért. A szememre vetette, hogy elhanyagolom és nem foglalkozom vele. A szóváltást párbaj követte. Ariana közbeakart avatkozni, de egyikőnk eltévedt átka megölte őt.
Aberforth engem okolt, én is magamat hibáztattam ,mardosott a bűntudat így amikor a temetésen betörte az orrom nem védekeztem. Igaza volt…
Ezután visszatértem a Roxfortba tanítani. A békés időszaknak véget vetett régi barátom Gellert. 1945-ben sor került a nagy párbajra, amit én nyertem meg. Nem éreztem rosszul magam ezután, csak fájt, hogy egy ilyen jó ember hogy képes ekkora tévedésre. Ezután megfogadtam, hogy engem semmilyen sötét ötlet vagy eszme nem tud majd megkörnyékezni.
Lelkes és tehetséges alkimista vagyok a nevemhez fűződik a sárkányvér 12 felhasználási módja, igaz elég sok gyanúsítgatást kellett elviselnem. A Wizengamot és a Mágusok Nemzetközi Szüvetségének elnöke vagyok. Mégis a legnagyobb elismerés az életemben, hogy bekerültem a Csokibéka kártyák közé.


Van egy háziállatom Fawkes a főnix. A patrónusom is az ő alakját veszi fel. Én találtam ki hogyan lehet a patrónusok útján kommunikálni, ám ezt az információt még nem osztottam meg senkivel.
*különleges képesség:Láthatatlanná tévő köpeny nélkül is képes vagyok láthatatlanná válni, valamint ezen a hasznos holmin keresztül látni. Igen nagy tehetségem van a legillimenciához és az oklumenciához. Nagyon sok nyelven beszélek, például sellőül, koboldul és még rengeteg más varázslénnyel képes vagyok megértetni magam.
*amit mindig magammal hordok:szemüvegem, a pálcám, pár tasak citrompor


Az egyik sarokban ülök, pár ember között. Tulajdonképpen nem nagyon tudom hogy kerültem ide, és hogy ők mit keresnek velem. Az elején még jól elrötyögtük az időt, az alkohol is kezdte oldani a hangulatot. De én még mindig nem ittam eleget ahhoz, hogy elszálljak a valóságtól. Ők viszont kezdtek kidőlni. Az utolsó most dőlt be az asztal alá. Hajhaj. Nem tud már inni a fiatalság.
Belekortyoltam a skót whisky-be. Erős, de nem eléggé. Lassan szopogatom az italomat, az asztal alatt és felett horkoló férfiak tartkóját bámulva. Páran elmennek előttem és látványosan megbámulnak. Én ilyenkor elvigyorodok és felemelem a poharam, mintha rájuk innék. Anyám ez a hely is kezd lezülleni, egyre furább alakok járnak ide.
Egy különös nő belépőjére felfigyeltem én is azért. Ki képes eljönn egy kocsmába hófehér ruhában? De ezt a különös gondolkodás módot ami a nőket jellemzi nem fogom megérteni soha. Páran megbámulják, de nem nagyon zavartatja magát. Leül és elkezd könyvet olvasni. Könyvet. Itt. Hát gratulálok
Csak azért figyeltem fel a nőre, mert ő is olyan mint én. Idősebb nálam, de valahonnan ismerős. Az egyik Londoni ismerősöm mesélt róla...szép és nem túl szép dolgokat.
A mellettem ülő férfi feje rácsuklott a vállamra és kicsit ingerülten löktem arréb, talán a kelleténél nagyobb erővel, mert a földön terült el. Viszont nem ébredt fel. Mordult egyet és a másik oldalára fordult.
A modilom felrezeg. SMS-t kaptam. Találkoznom kell valakivel a kocsmában. Kösz. Komolyan, de azt felejtették el, hogy kivel. És mi az, hogy parancsokat kapok?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alexis Cooper
Admin/Mardekáros diák
Admin/Mardekáros diák
Alexis Cooper

Hozzászólások száma : 106
Join date : 2011. Jul. 14.
Tartózkodási hely : Roxfort; Mardekár

TémanyitásTárgy: Re: Albus Dumbledore   Szer. Júl. 20, 2011 2:10 pm

Hát, Professzorúr, sajnálom, de...
Elfogadom!!!
xd

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nagyon tetszett az előtörténet, nyomás játszani Smile

_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Albus Dumbledore
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Időnyerő - Három forgatás is elég' :: Karakterek :: Elfogadott előtörténetek-
Ugrás: